Pe blogul sau, Adrian Nastase atrage atentia asupra “intimidarii” judecatorilor de la Curtea Constitutionala de catre Basescu. In politica, orice afirmatie gandita (putem afirma ca Nastase gandeste spre deosebire de Geoana) are un motiv de multe ori ascuns publicului neavizat. In cazul nostru, Adrian Nastase vrea sa apreteze un pic prestatia total pro-Basescu a Curtii Constitutionale. Motivele pentru care face Nastase aceasta “sesizare” sunt de ordin practic. Majoritatea judecatorilor din CCR sunt de orientare PSD. Judecatorii CCR-ul nu a fost niciodata o problema in cursul guvernarii Nastase si, desi este subliniat contrariul peste tot, CCR nu a reprezentat nicio problema in timpul guvernarii PD-PNL. Motivele pentru care CCR se apleaca dupa cum bate vantul politic sunt urmatoarele:

– banii pe care ii primeste CCR-ul sunt in functie de “prestatie” si in general sunt platiti inainte. CCR este recompensata pentru fiecare decizie “corecta” cu un plus la buget. Masini noi schimbate des, plasme de metri patrati in fiecare sala de conferinte, etc. Doar un mic santaj.
– majoritatea judecatorilor au o varsta inaintata, au salarii si pensii care depasesc cu mult suta de milioane de lei vechi. Niciodata nu vor face ceva care sa ameninte situatia lor.
– sunt deja notorii prestantele judecatorilor de la CCR pe vremea lui Ceausescu. Completarea CV-urilor si a declaratiilor de avere este un cosmar pentru judecatorii CCR. Sistemul se bazeaza “lasa-ma sa te las” si o tacita inchidere de ochi intre politicieni si judecatori. Probabil orice decizie politica importanta a Curtii se da numai dupa o consultare/negociere cu cei implicati.
– majoritatea judecatorilor sunt “dinozauri comunisti”, invatati sa placa puterii. Nu sunt acei comunisti “reformati” pe care ii gasesti la tot pasul in politica. Comunistii de la CCR se saluta inca fara jena in intimitate cu “tovarase”, sunt aceia care au rezistat pe “rit vechi” in mica insula creata de o constitutie tabacita. Acesti “dinozauri” supravietuiesc si vor supravietui pentru ca de pe urma lor mananca fecale suficient de multi politicieni pentru a stopa orice cataclism sau meteorit juridic ce ii va acuza de incompetenta crasa sau de secera si ciocan curgand in vene.

Pe scurt, CCR a fost si va ramane o unealta perfecta la mana oricarui partid va veni la conducere. Daca (Doamne fereste!) maine va conduce tara PRM-ul, fiti convinsi ca a noastra constitutie prin CCR va permite orice forma de dictatura sau chiar genocid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PNL - pe cine votam?

March 23, 2008