Israelul a recunoscut că a folosit proiectile cu fosfor si mine cu fragmentare în timpul bombardamentelor asupra Libanului din iulie şi august, anunţă BBC. Ministrul israelian responsabil în relaţia Knesset-guvern, Jacob Edery, a confirmat că bombele au fost lansate asupra ţintelor militare, dar nu a dat detalii despre acest subiect.

Declaraţia a fost făcută în timpul unei sesiuni a Parlamentului israelian de săptămâna trecută. Libanul a acuzat Israelul că a folosit muniţie cu fosfor în timpul conflictului, iar medicii libanezi au confirmat internarea mai multor pacienţi cu arsuri chimice.

Poziţia oficială a Israelului a fost, până acum, că astfel de bombe au fost folosite doar pentru a marca anumite ţinte.

Muniţia cu fosfor provoacă arsuri chimice, iar Convenţia de la Geneva interzice folosirea acesteia împotriva populaţiei civile şi a ţintelor militare din zonele civile.

sursa: http://today.reuters.co.uk/news/articlenews.aspx?type=worldNews&storyid=2006-10-22T215504Z_01_L22793377_RTRUKOC_0_UK-ISRAEL-LEBANON-BOMBS.xml&src=rss

7 thoughts on “Israelul, un stat ucigas folosind bombe cu fosfor si mine cu fragmentare

 1. Mi se pare normal. E singurul stat democratic din toata asia si arabia, si ca rasplata toti arabii ii sar in cap. Ma mir ca nu o folosit inca bomba atomica. Cum ar fi ca lunar ungurii sau bulgarii sa faca atentate la noi si sa mai si sustina ca e teritoriul lor.
  Puneti-va in locul lor.

 2. @ nelu … ai mare dreptate, dar singura mare problema este ca Israelul este comparabil cu Bulgaria si Ungaria, adica ei sunt cei care cauta teritoriu, nu Libanul 🙂

  Iti spun ceva denumirile “teritoriile ocupate”, “coloniile”? Ok, denumirile acestea se refera la niste teritorii OCUPATE de Israel in urma unor atacuri armate, razboaie. Aceste razboaie ale Israelului au fost condamnate chiar de catre ONU care a si dat o rezolutie veche de peste 30 de ani prin care obliga Israelul sa se retraga din “teritoriile ocupate”, adica din Palestina de exemplu. Tot ONU mentioneaza termenul de “crime impotriva umanitatii” comise de Israel de nenumarate randuri. Tot Israelul este cel care a masacrat tabere intregi de refugiati palestinieni si tot Israel este cel care decimeaza sistematic populatia si orasele palestiniene pentru a face loc “coloniilor” evreiesti.

  Deci situatia este cam asa, Israelul este cam ca Ungaria in cazul in care aceasta in urma unui razboi finantat de US ar fi luat Ardealul, ar fi construit ILEGAL orase in Ardeal (Palestina) in care, tot ILEGAL, ar fi mutat populatie maghiara (evreiasca). Este ca si cand Ungaria (Israelul) ar fi decimat sistematic populatia de limba romana din Ardeal (Palestina) invocand “terorismul” pentru represalii. Este ca si cand romanii (palestinienii) ar fi pedepsiti de unguri (israeliti) pentru ca ar arunca cu pietre in tancurile de ocupatie care se plimba in orasele Ardealului (Palestina).

  So, nu statele arabe au o problema, Israelul are o problema cu statele arabe, situatia este exact invers de cum o descrii tu.

 3. Vala, un pic de istorie nu ti-ar strica tie din pacate:)

  Ia uita`te aici:
  http://www.knesset.gov.il/process/eng/eng_docs.asp

  (site`ul de mai sus este site-ul Parlamentului Israelului iar pagina mentionata mai sus contine toate rezolutiile ONU referitoare la existenta statului Israel si conditiile in care fortele armate ale acestui stat ar trebui sa se retraga din teritoriile ocupate) :))

  in cazul in care nu intelegi actele respective, un film documentar atinge suficient de bine problema istorica a conflictului. Poti sa`l vizionezi aici:

  http://www.taifas.ro/10/pace-propaganda-si-tara-promisa.html

 4. Israelul este un stat terorist. Armele neconventionale ale Irakului nu au fost gasite niciodata pentru ca nu au cautat unde trebuia. Sa le caute in israel….
  Domnu` nelu nu ti-ar strica sa mai deschizi o carte de istorie din cand in cand. Cum te-ai simti daca dintr-o data te-ai trezi cu 40 de milioane de chinezi in romania care ocupa tara si isi fac un stat al lor lansandu-ne doar oltenia si nordul moldovei?
  Asa s-a intamplat in Palestina cand au venit evreii in `48 si au lasat arabilor doar West Bank si fasia gaza. Asta asa pe scurt, nu am intrat in detalii sa nu-ti obosesc prea mult mintea…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reinregistrati-va

October 21, 2006