vacantaAseara, surioara mea m-a tras de maneca la un film apreciat de ea (dupa poster si distributie) in categoria “A must see”.
Asa ca, in aglomeratia bucuresteana de la ora 9 pm ne-am repezit la CinemaPro (langa muzeul colectiilor, vis a vis de Sp. Coltea, la Universitate) pentru a vedea filmul “Vacanta“.

Distributia de nota 10 cuprinde nume ca:
Jude Law, Cameron Diaz, Kate Winslet, Jack Black
Pe Jack Black poate ca nu-l vizualizati imediat, el apare in filme de relativ putin timp principalul lui domeniu de activitate fiind muzica si comedia. (Unii poate ca-l cunosc mai bine ca “TENACIOUS D” si ca autor al melodiei Fuck her gently pt. adulti numai! ๐Ÿ˜† )

Regia si scenariul: Nancy Meyers (a mai facut si alte filme de genul “Something’s Gotta Give”, “Ce-si doresc femeile” etc..)

Concluzia pe scurt:
Este un film facut de femei, pentru femei

Concluzia per lung:
in cele 138 de minute (adica peste 2ore!!) o sa aveti parte de o descriere simpatica, usor amuzanta, a destininului a doua femei care se hotarasc sa puna piciorul in pragul vietii.
Ambele pornesc intr-o “aventura” a vacantei parasind iubiri care le-au chinuit si ambele reusesc sa gaseasca iubirea ideala intr-un final.
Este un film care o sa induioseze pana la lacrimi femeile si o sa plictiseasca de moarte prietenii lor (2 ore!!!). Cameron Diaz joaca superb; Jude Law joaca foarte bine si el intr-un rol facut special “dupa chipul si asemanarea barbatului perfect”, barbatul plin de afectiune, “uman”, care stie sa si planga, care are o pozitie buna in societate, tata iubit, vaduv si amant perfect.
Filmul are cate ceva pentru orice suflet de femeie si stie sa atinga cateva coarde sensibile cu mare succes per final.

So, filmul acesta este ca vinul alb, un vin pentru femei pe care trebuie sa-l bea barbatii (daca rezista 2 ore) ๐Ÿ™‚

One thought on “Filmul: “The Holiday” (Vacanta)

  1. Rugam adminul sa se duca sa vada filme mai digestibile, precum “Mai mult decat fictiune”, sau, un film genial, “Fiecare se crede normal” [Little Miss Sunshine] ๐Ÿ˜€

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vorbe de duh din Romania

December 8, 2006