Abia astazi am apucat sa stau in cada 2 ore si sa citesc Catavencu’ incercand sa-mi raspund la intrebarea “Io ce draq voi stampila la referendum?”.

Intrebarile grave trebuie pregatite cumva pentru ca raspunsul sa fie si el la inaltime. Pregatirea raspunsului a inceput de dimineata chiar de cand am deschis ochii. Mi-am spus “coane, astazi e grava, invartita si cu mot!”.

Am lasat apa sa umple cada, am aruncat aprox. 1kg de sare in ea si ca un adevarat scafandru de exagerat de mica adancime (30cm) am plonjat in apa. Kg`ul acela de sare m-a facut cu adevarat sa ma simt ca o muratura pusa cu dragose toamna la murat de o bulgaroaica cu ceafa(?) groasa.

Am deschis instinctiv Catavencu la antepenultima pagina pentru a reflecta pe textul lui Tetelu. Povestea ceva despre relativitatea timpului vis a vis de actul sexual al prostului satului … destul de in linia care l-a consacrat. Pe Tetelu nu-l intereseaza politica recenta decat daca da cineva cu pumnul in sedinta de la redactie pe tema asta. La terminarea lecturii am constatat ca degetele de la picioare deja capatasera textura des intalnita la castravetii murati de-ti venea s-i feliezi pe marginea cazii.

Am continuat sa citesc aproape tot ziarul (mai putin suplimentul cu academia de gashca pe care nu-l suport pentru ca fiecare litera scrisa acolo parca sufera de acnee adolescentina) si am ajuns la concluzia ca redactorii nu-l mai simpatizeaza pe Basescu.

Sincer, le impartasesc parerea, nici eu nu ma dau in vant dupa valentele dictatoriale ale lui Basescu. Un bulbuc de sampon mi-a alunecat de la baza nasului spre ochi parca vrand sa se bage in seama, puţoi chimic plin de E-uri, coloranţi şi sapun.
Mă ÅŸamponez cu spor uitând pentru o secunda de problema gravă, învârtită ÅŸi cu moÅ£ legată de referendum. Răd simÅ£ind parfumul de trandafiri (PSD-iÅŸti) al ÅŸamponului. E un semn! Din sufragerie se aude Winamp-ul cu Nelly Furtado – All good things (come to an end). Deja mă înduioÅŸez. A fost al doilea semn! Dammit!

De la revolutie şi pînă acum am votat PNL-ul sau coaliţia care-l includea. Mă simt liberal în tot ce fac şi tot ce gândesc deşi, uite, PNL-ul a schimbat macazul, a facut pactul cu diavolul roşu patronat de Prostănac. Cum a putut Tăriceanu sa lase România asta chiar şi pentru o secundă pe mâna lui Văcăroiu?!

Da, Băsescu este un dictator, este prost si nemanierat, este o lichea de om dar moare cu ei de gât, lucru pe care-l respect. Nu l-aÅŸ vota pentru nimic în lume până stau sa mă gandesc la alternative …  Becali, Geoană, Guşă. Tăriceanu a promis că luptă împotriva corupÅ£iei ÅŸi n-am vazut nici macar un parlamentar bagat la zdup! Tăriceanu a promis că foÅŸtii colaboratori ai securitatii vor fi exclusi de la putere, numeste unu!

Toţi mint dar este evident ca Tăriceanu a avut puterea şi nu a folosit-o. Dintre Băsescu si Tăriceanu, parca mai vinovat este Tăriceanu.

Ma ridic la cei 1.86 m ai me, dau drumul la dus si ma clatesc cu o apa aproape rece. Am auzit ca apa rece face bine la circulaţie. Totusi, eu nu am probleme cu circulatia, poate sunt doar masochist. Clăbucii se împleticesc împinşi de  apa.  Mi-e frig, mi-e  foame  dar am ajuns la o concluzie.

O sa-l votez iar pe Basescu asta, asa, de curiozitate.

One thought on “Da’ io pe cine stampilez?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zodii si fixatiile lor

March 8, 2007