Pentru toti cei care au un cont de email, spam-ul este deja o problema. Legislatia din Romania este inca in “fasa” privind stoparea emailurilor nesolicitate (spam-ul).
Acest post se doreste un raspuns in forta impotriva celor care folosesc spamul-ul ca metoda de marketing. Pentru fiecare e-mail timis catre noi, ei probabil vor primi cateva mii.
Inainte de a merge mai departe, trebuie sa va familiarizati cu legislatia romaneasca privind spam-ul. Pentru cei care nu au timpul necesar, pe scurt, legea spune ca oricine poate trimite un email cu solicitatea de te contacta. Mailul trimis nu este spam (dupa legea romaneasca) atata timp cat in cadrul emailului se precizeaza modalitatea prin care poti nega cererea (adica “apasa aici ca sa te dezabonezi” sau “trimiteti-ne un email cu subiectul DEZABONARE” s.a.). Pana aici toate bune si frumoase … DAR legea acesta NU functioneaza in urmatoarea situatie:

– Ai mai multe conturi de email pe care le verifici cu un singur client de email.
– Cel care ti-a trimis emailul ti-a ascuns adresa de email in campul “BCC”.

In traducere libera, situatia de mai sus se traduce prin:
– ai primit un email pe unul din conturile tale, in email ti se spune “Trimite-ne un email cu subiectul “Dezabonare” dar nu ai cum sa te decizi de pe ce cont sa trimiti emailul cu dezabonarea pentru ca NU ai cunostinta de ce email al tau este in baza lor de date.

Va spuneam la inceputul acestui post ca este timpul sa luptam impotriva acestor indivizi/companii marsave iar singura modalitate este publicarea adreselor lor oficiale de email. De restul se vor ocupa numerosii roboti care “culeg” adresele de email folosite mai tarziu pentru spam.

Deci, daca este intrunita oricare din conditiile de mai jos, adaugati un comentariu la acest post precizand adresa oficiala de email a companiei care a facut spam-ul cat si motivatia voastra.

1. Orice e-mail primiti care nu are in campul “To:” una dintre adresele dumneavoastra de email si are ca mesaj de dezabonare ceva de genul “Pentru dezabonare dati reply cu subiectul DEZABONARE”, este spam.

2. Orice e-mail primiti care nu are in campul “To:” una dintre adresele dumneavoastra de email si are ca modalitate de dezabonare click-ul pe o pagina web in care trebuie sa va completati singuri adresa de email, este spam.

14 thoughts on “Spam made in Romania

 1. primul spam:
  MAKE DESIGN WEB

  Tel. 0765.56.60.82
  Tel. 0755.76.64.48
  Web: www MakeDesignWeb ro
  office@makedesignweb.ro

  Metoda de spam:
  (1) BCC + Pentru ca intelegem si apreciem intimitatea dumneavoastra ne cerem scuze daca acest mesaj a ajuns din greseala la dvs, iar daca doriti sa nu mai primiti acest newsletter in viitor va rugam dati reply la acest email cu subiectul UNSUBSCRIBE.

 2. si altii, de data asta “avocati”, tot cu BCC :))

  Casa de avocatura Coltuc,
  Departamentul de marketing
  Director PR Dumitrescu Alina

  Aleea Arutela,nr.2 Sector 6 ,Bucuresti
  Tel. : (40-21)3302376 / 0745150894
  Fax :(40-21)3302376
  e-mail: avocat@coltuc.ro

  Str. Dunarii,bl.I25,sc. C,ap.48 Alexandria ,Jud. Teleorman
  Tel.:( 40- 247) 324.942
  e-mail: officealexandria@coltuc.ro

  culmea, citesc descrierea lor si nu-mi vine sa cred :))

  ” CASA DE AVOCATURA COLTUC ANUNTA NOUA DENUMIRE A SA “CASA DE AVOCATURA DE AFACERI”
  ASTFEL , SE INTRA IN RANDUL MARILOR CASE DE AVOCATURA DIN ROMANIA CARE AJUTA FIRMELE SA SE INTEGREZE PE PLAN EUROPEAN
  VIZIUNEA CASEI DE AVOCATURA COLTUC A CEEA CE INSEAMNA CASA DE AVOCATURA DE AFACERI ESTE APROPIEREA CAT MAI MULT DE OAMENI SI AJUTAREA FIRMELOR SA SE DEZVOLTE
  Ceea ce aduce nou este viziunea europeana asupra clientilor oferindu-se mari discounturi pentru firmele mici,respectiv persoanel nevoiase.”

  …si ei fac spam pe email :))

 3. Enter org sustine ca poate sa trimita cate mesaje vrea … mie mi-au trimis 2 mailuri nesolicitate intr-un intervat de 4 zile cerandu-mi bani … deci este un mesaj comercial.

  office@enter.org.ro -> spammeri nesimtiti

  Partea super haioasa este ca EnterOrg se ocupa cu achizitionare de computere … pentru viitori spammeri probabil 🙂

  citez:
  “Acest mail nu este unul comercial si in consecinta nu intra sub incidenta legii privind SPAM-ul, fiind o comunicare nonprofit.”

  Faptul ca trimiti mesaje nesolicitate si FARA posibilitatea de dezabonare inseamna ca esti un SPAMMER JALNIC sau ENTER ORG RO.

 4. Nu stiu cat de mult te pricepi la calculatoare si ce este legat de internet si comunicare pe internet… insa din exsita o modalitate destul de usoara prin care sa verifici de pe ce cont iti vine un email. Verifici sursa (codul sursa) acolo vei gasi o parte numita header… care zice tot… traseul care l-a parcus emailul de la expeditor pana la destinatar cu toate cererile facute catre servere. De aici poti vedea exact cererea prin care se solicita accessul catre contul tau de email pentru a putea ajunge emailul in inboxul tau… easy no?
  Totusi conform legislatiei in vigoare… si atat timp cat ai un cont pe yahoo sau pe gmail intra destul de usor in vigoare legislatia din SUA care zice:
  Un email va fi considerat spam daca indeplineste urmatoarele 3 criterii concomitent:
  – nu este adresat direct (este adresata catre o lista de mailing, aka nu apari la TO: ca singur destinatar)
  – nu a fost solicitata
  – nu contine informatii de dezabonare (cum ziceai click here .. si te baga pe un site unde completezi singur.. sau reply with unsubscribe sau dezabonare… or whatever..)

  cam asta e..

 5. @Ervin

  Nu stiu cat de mult te pricepi tu la IT dar pot sa te informez ca functia de BCC (Blind Carbon Copy) face exact acest lucru, “ASCUNDE” (blinds) adresa de destinatie chiar si in header.

  So, sa presupunem ca tu trimiti un mail persoanei A si ii introduci adresa de email in campul “To:” iar in campul “BCC:” pui adresa persoanei B, persoana B cand primeste mailul nu-si vede adresa in header, vede doar adresa persoanei A, care in general, in cazul spamurilor, este tot a expeditorului.

 6. O alta companie care face spam: Aldo Press SRL.
  Am primit un email care continea reclama la o carte lansata de acestia: “De curand a aparut in librarii un roman cu tema religioasa ,Conspiratia Satanei …”, email care evident ca nu continea si posibilitatea de dezabonare

  Aldo Press SRL
  Bd. Iuliu Maniu, nr. 166, bl. 38, ap. 67
  Bucuresti
  Email: office@aldopress.ro

 7. Go Print Media S.R.L.

  mi-au trimis un email fara sa precizeze posibilitatea de dezabonare.
  Stimata doamna Elena Nicolae de la Go Print Media S.R.L. este de-o prostie grava si ocupa pozitia de “coordonator vanzari” fara ca macar sa stie ca NU este comercial corect sa trimiti spam. In plus, adresa de email pe care mi-au trimis oferta este una personala, adica a fost gasita pe web de catre un robot specializat in recoltarea de emailuri, nu a fost introdusa in baza lor de date prin metode “ortodoxe”. GO FISH!

  Elena NICOLAE
  Coordonator Vanzari
  Email: elena@goprint.ro
  E-mail: contact@goprint.ro

 8. Intradevar unii chiar fac spam….dar va rog sa-mi catalogati si mie urmatoarea campanie de email: fiecare dintre Dvs primiti un singur mail, cu o oferta de revelion in care va sunt prezentate cateva detalii despre fiecare loc in parte. Considerati acest mesaj spam?eu nu … asta a fost printre principalelel forme de marketing si vanzari online, numai ca alti au inteles gresit notiunea de campanie de mail. Astept cu interes raspunsurile Dvs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Filme pe iPhone

July 26, 2008