ferma_de_lapte

Nu mi-a venit sa cred cand astazi am vazut o initiativa de “Jos palaria!”.
Poate putini dintre noi stim cat de important este laptele crud (nu cel pasteurizat), poate si mai putini stiu ca incepand de acum puteti cumpara lapte proaspat, crud, direct de la ferma de lapte!

Cei de la “Agroindustriala Pantelimon” au intrat in sfarsit in secolul XXI cu un site superb si cu un serviciu “bio” si “eco” (laptele crud) inedit pentru romanii de rand.

Dupa ce ani la rand romanii nu au gustat decat un lapte pasteurizat saracit de orice calitate bio-activa, ba mai mult, un lapte pasteurizat “indoit” cu lapte praf, a venit timpul sa redescoperim calitatile incredibile ale laptelui crud.
Laptele crud, numit si “sangele alb” are peste 20 amino-acizi, 16 acizi grasi, 25 vitamine ( A, B1, B2, C…) si alte elemente (Ca, P, Zn, Fe …).  Acest coctail de sanatate este diferit ca de la cer la pamant de pasta incolora numita “laptele de consum pasteurizat”  pe care-l gasiti in magazine.
Laptele crud este chiar recomandat in tratarea a numeroase boli.  Sanatate la cana 🙂

Deci nu uitati, daca vreti lapte crud, proaspat, dati o fuga pana la Agroindustriala Pantelimon sau macar uitati-va pe site-ul lor http://www.fermadelapte.ro/

P.S.

Marii producatori de lactate din Romania se incapataneaza sa-si bata joc de noi, consumatorii nestiutori, vanzandu-ne un lapte pasteurizat, saracit, indoit cu lapte praf, plin de conservanti  si alti aditivi si jignindu-ne cu campaniile de marketing agresiv in care “natural” si “proaspat” inseamna defapt  lapte praf si pasteurizare.

 • Tnuva,
  o companie din Israel (unde are monopol de stat asupra productiei de lapte) si care tatoneaza piata europeana pe spatele romanilor cu cele doua fabrici deschise aici, foloseste cu nesimtire laptele praf in produsele sale si nici nu precizeaza daca produsele sale au la baza OMG (organisme modificate genetic) desi legislatia europeana obliga la acest lucru. Culmea nesimtirii este ca mai nou au adoptat un slogan de marketing “Un lapte la standard european”. …. ce are Israelul cu Europa, inca n-am aflat 🙂
  Tnuva, in Israel, a avut numeroase probleme cu calitatea laptelui, ba chiar a avut o decizie judecatoareasca definitiva de inchidere a unei fabrici in urma unui scandal in care s-a dezvaluit ca introducea silicon in lapte.
  Tot Tnuva, desi foloseste laptele praf in produsele lor, are tupeul sa mai spuna ca vinde “Lapte Proaspat” :))
 • Danone
  Cunoscuta de majoritatea pentru scandalurile legate de infestarile cu Dioxina a produselor lor considera importul de lapte ca fiind normal in situatia actuala si nici ei nu se dau la o parte de la completarea cu lapte praf .
  Pentru Danone nu exista responsabilitatea fata de consumator, doar profitul. Pe site-ul lor nici nu se pomeneste de problemele pe care le-au avut cu Dioxina desi se dau de-o transparenta totala.  Tot Danone nu afiseaza pe site intreaga lista de ingrediente ale produselor lor, nu mai vorbim de OMG-uri si altele.
 • Napolact
  Sloganul lor este “Ca odinioara” …. odinioara, oamenii nu se ascundeau dupa Ordonante de Urgente eliminand lista ingredientelor de pe ambalaj. I-am sunat pe cei de la Napolact acum cateva zile si i-am intrebat de ce nu au ingredientele trecute pe niciun iart sau lapte de consum. Mi-au raspuns ca nu vor sa scrie ce contin pentru ca nu sunt obligati si mi-au fluturat o Ordonanta de Urgenta care permite producatorilor de lactate sa ascunda legal ingredientele desi normele nationale, europene si bunul simt spun altceva. Imi placea de Napolact, nu-mi mai place, sunt niste nesimtiti fara respect fata de consumator; au ajuns un “Danone mai mic” si se indreapta cu viteza spre un “Tnuva” cu unghia-n gat 🙂

In situatia celor de mai sus sunt evident mai multi si nu-i insir acum. Daca voi mai cunoasteti exemple de laudat ca Agroindustriala Pantelimon sau exemple de criticat ca Tnuva, Danone si Napolact, va rog sa-i dati in fapt in comentarii la acest post.

4 thoughts on “Ferma de lapte

 1. Mai draga minte de bibilica tu spui ca “Culmea nesimtirii este ca mai nou au adoptat un slogan de marketing “Un lapte la standard european”. …. ce are Israelul cu Europa, inca n-am aflat”

  Dar ce dracu treaba are Israelul cu Europa?!?!?….Laptele este produs in Romania care se afla in Europa….te-ai prins?

  Cat despre Danone si dioxina…multi spun ca ar fi manevra de marketing, balarie si asta. De napolact nu iti mai explic….ricum stergi comentariul!

  P.S. promit ca mai trec pe site-ul asta e amuzant rau.

  Ciao!

 2. in Sibiu e lapte de la producatori, nepasteurizat => necesita fierbere, la dozatoare (2 lei…2,5 Lei litrul) Dar deh, majoritatea oamenilor prefera comoditatea si cumpara Tnuva, Danone, etc de la supermarket cu 4 lei litrul…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Istoria statului Israel

January 16, 2009

LIMBILE STRAINE SI CRIZA

March 14, 2009