Sa nu uitam ca in ultimele luni PETROM-ul a inceput sa introduca si sa faca reclama cu GPL in benzinarii. Am facut astazi greseala sa alimentez de la PETROM cu GPL. Exact, statia PETROM Militari, de langa METRO Militari.
Aventura cu alimentarea GPL este una 100% romaneasca. Cel ce alimenteaza cu GPL trebuie sa stea in soare/ploaie langa un rezervor deloc estetic si sa astepte la nesfarsit un angajat al benzinariei “sa te serveasca” cu un sictir total. In Romania, decenta de a avea pistolul pompei de GPL langa cel de benzina sau motorina, asa cum este in toata Europa, nu exista!

Sa ne intoarcem totusi la problema calitatii GPL-ului de la Petrom. Cum spuneam, la ora 4pm am alimentat de la Petrom Militari pentru un drum Bucuresti-Pitesti si retur. Accidental, de dimineata am mai facut un drum Bucuresti-Pitesti si retur dar cu o alimentare de la Rompetrol, deci aveam o referinta.
Dimineata, cu plinul de la Rompetrol am avut un consum de 9.5 l/100km cu o viteza constanta de 137km/h (masina are cuise control).
Dupa alimentarea de la Petrom, consumul a crescut la 10.7 l/100km viteza fiind identica, constanta la 137km/h reali, stabiliti cu ajutorul GPS-ului si mentinuti cu cuise control-ul.
Problema vantului n-a existat, vantul fiind practic inexistent astazi pana la ora 9pm.
Alta problema remarcata a fost felul in care motorul parca avea cu 20cp mai putin si acceleratia mult mai inceata.

Dupa experienta asta, stiu ca nu mai fac greseala de a alimenta de la Petrom!

One thought on “GPL prost de la PETROM

  1. Mie imi miroase a antireclama. De ce? Nu fac comert cu combustibili nici de la petro… (o.v) nici de la rompe…, eu doar montez/repar/reglez sisteme GPL. Si concluzia mea este ca cel mai curat GPL este de la petr…. Iar cel mai mare consum de la rompet… Adica exact pe dos fata de ceea ce spui. Spune-mi cui l-a vandut Patriciu ca sa-ti spun cine esti …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notificator de seriale TV

February 22, 2011

Aurora boreală

July 5, 2011