Mai toata lumea are acum un cont pe Facebook pentru ca “daca nu esti pe Facebook, nu existi!”. Ca orice aplicatie serioasa, Facebook-ul poate genera dependenta si aici apare adevaratul chin si intrebarea “cum pot sa accesez Facebook-ul de pe oriunde, inclusiv de pe mobil?”

Facebook pe mobil
Facebook pe mobil

Intrebarea aceasta are un raspuns relativ simplu, orice telefon mobil dotat cu un browser web (si un abonament de internet mobil) poate accesa orice pagina de web inclusiv Facebook.com. Evident, memoria unui telefon este considerabil mai mica decat a unui computer cu browser modern. Pentru a trece peste acest impediment, cei de la Facebook au dezvoltat o versiune a site-ului optimizata pentru accesul de pe telefonul mobil. Facebook.com detecteaza automat daca accesezi site-ul de pe mobil si-ti prezinta o versiunea a sa usor modificata dar care se incarca rapid. In versiunea mobila a Facebook-ului nu beneficiezi de aplicatia de Chat instant asa ca, daca esti un impatimit al chat-ului pe Facebook, este bine sa instalezi si un messenger mobil ca Ebuddy care are incorporat si chat-ul de Facebook.

Browser mobil - Opera
Browser mobil - Opera

Totusi, dupa ce accesati de cateva ori paginile de Facebook, veti constata ca traficul generat este destul de mare si asta se resimte in costuri suplimentare in factura de telefon mobil.Partea buna este ca avem solutia!

Pentru a avea un trafic redus cu apoximativ 90%, va puteti instala un browser mobil care compreseaza paginile web scutindu-va astfel de cheltuieli mari si aducandu-va un timp de incarcare de 10 ori mai rapid. Un astfel de browser mobil este Opera Mobile.

Opera mobile se poate instala pe aproape orice telefon mobil in doua variante, Opera Mini (varianta pentru telefoane mai vechi si cu o memorie mai mica) si Opera Mobile (varianta pentriu telefoane moderne, smart, cu memorie ceva mai mare).

Opera mini este o aplicatie java, compatibila cu aproape orice telefon iar Opera Mobile ruleaza pe Android, Symbian, iPhone Os, MeeGo, Windows 7, Windows Mobile. Practic, orice telefon mobil poate rula una dintre versiuni.

Facebook Chat prin Ebuddy
Facebook Chat prin Ebuddy

Tot ce trebuie sa faceti este sa accesati site-ul Opera Mobile, sa parcurgeti wizardul pentru selectarea versiunii potrivite telefonului vostru si sa instalati aplicatia.

Asa ca, instaland Opera Mobile si Ebuddy va puteti bucura de un acces total pe Facebook cu o fractiune de trafic si implicit cost al conexiunii.

Download Opera Mobile
Download Ebuddy

2 thoughts on “Facebook pe mobil

  1. Ca si multi dintre voi facebookul face deja parte din viata noastra. Asa ca mi-am instalat si eu aplicatia pentru telefon. Merge super fain si pot sa vad comentariile de pe facebook direct pe mobil. Frumos articol . Felicitari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aurora boreală

July 5, 2011

Dece nam loat bacu?

July 20, 2011