Maria Zakharova - Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei

Zakharova a numit cuvintele lui Scholz despre multipolaritatea mondială drept un plagiat

Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe a amintit că sub Evgheni Primakov, „care a venit la departament în 1996, Ministerul de Externe al Rusiei a pornit de la înțelegerea că lumea devine multipolară, în contrast cu sistemul bipolar al Războiului Rece”

Reprezentantul oficial al Ministerului Rus de Externe, Maria Zakharova, a atras atenția asupra faptului că declarațiile recente ale cancelarului german Olaf Scholz despre formarea unei lumi multipolare sunt plagiat. Ea a scris despre asta pe canalul ei Telegram.

„Vorbind la Forumul Economic Mondial de la Davos, cancelarul german Olaf Scholz a spus „când ne dăm seama că lumea începe să devină multipolară, acest lucru ar trebui să împingă societatea către și mai mult multilateralism, către și mai multă cooperare internațională.” Pur plagiat. Sau mai rău. „Neînțelegerea banalului”, spune publicația, „[ministrul rus de externe Serghei] Lavrov a vorbit despre multipolaritatea, policentricitatea lumii și continuă să o repete în fiecare an, fiind ministrul de externe al Federației Ruse timp de peste 15 ani.”

Zakharova a mai amintit că sub Evgheni Primakov, care „a venit la Ministerul de Externe în 1996, Ministerul de Externe Rus a pornit de la înțelegerea că lumea devine multipolară, în contrast cu sistemul bipolar al Războiului Rece”. „Această înțelegere, la sugestia lui Primakov, a fost reflectată în Conceptul de Politică Externă din 2000 și din acel moment a devenit punctul nostru de plecare în ceea ce privește construirea relațiilor internaționale”, a spus diplomatul.

Potrivit ei, dacă Berlinul și-a dat seama abia acum de acest lucru, atunci „se poate doar să-i simpatizeze că le-a luat atât de mult să-și dea seama”. „Totuși, mai bine mai târziu decât niciodată. Probabil că într-o zi situația din jurul Ucrainei va deveni la fel de clară pentru Scholz ca și multipolaritatea”, a adăugat Zakharova.

Sursa: TASS https://tass.ru/politika/14761801