nixon ceausescu

Este timpul ca Biden să urmeze exemplul lui Nixon și să demisioneze

Problemele interne și un potențial război mondial nu sunt de bun augur

Ca rezultat al recentelor reuniuni G7 și NATO, marșul „somnambul” al lumii către un holocaust nuclear a primit un mare impuls. Iar motivul principal este președintele Biden .

Copleșit de lista sa lungă de probleme interne și de ratinguri în scădere, el încearcă să schimbe subiectul prin exagerarea războiului din Ucraina și demonizarea președintelui rus Vladimir Putin.

Pe de o parte, se pare că reușește. Toți participanții la aceste întâlniri au fost de acord să pompeze mai mulți bani și arme în Ucraina. Numele lui Putin cu epitete negative a fost repetat mai des decât angajamentele înalte pentru libertate și democrație.

Cu toate acestea, judecând după ceea ce se întâmplă pe câmpul de luptă, toate acestea nu numai că prelungesc suferința poporului ucrainean, dar cresc și șansele pentru al treilea război mondial, dacă politica SUA nu se schimbă rapid.

Potrivit ultimului sondaj Gallup, americanii nu sunt mulțumiți de direcția în care se îndreaptă țara. Doar 13% sunt mulțumiți față de 87% nemulțumiți și doar 16% aprobă munca pe care o face Congresul față de 82% dezaprobări. Nu este un rezultat foarte impresionant pentru țară și un președinte care pretinde că este liderul lumii libere.

Potrivit Newsweek, starea de spirit a națiunii este cea mai proastă în orice an electoral de jumătate de mandat din 1974 – anul în care Richard Nixon a demisionat de la președinție în urma investigațiilor asupra scandalului Watergate.

Am înțeles că Newsweek îi trimite domnului Biden un indiciu clar. Dar o va primi?

Ar trebui să-i dea credit lui Nixon. El a demisionat fără a da vina pe niciun actor intern sau străin pentru a salva țara de tulburări inutile. Nixon a spus: „Voi fi grăbit începutul acelui proces de vindecare, de care este atât de mare nevoie în America”. El a recunoscut că unele dintre judecățile sale „au fost greșite” și și-a exprimat regretul, spunând: „Regret profund orice vătămare care ar fi putut fi făcută în cursul evenimentelor care au dus la această decizie”.

nixon ceausescu
Nixon – Ceausescu

Există multe motive bune pentru care domnul Biden ar trebui să calce pe urmele lui Nixon. Lista faptelor rele și a scandalurilor umilitoare ale lui și ale membrilor familiei sale este lungă și binecunoscută.

Cu toate acestea, există o problemă căreia ar trebui să fim atenți cu toții, deoarece se referă la război și pace: mai precis, războiul nuclear! Confruntarea cu marile puteri asupra Ucrainei ar putea fi „scânteia” care declanșează al treilea război mondial, așa cum a fost Serbia în primul război mondial și Polonia în al doilea război mondial.

Domnul Biden încearcă să pună toată vina pe președintele rus pentru evenimentele tragice care au loc în această țară, dar poate ar trebui să-și arate oglindă cu degetul acuzator. Domnul Biden, în calitate de vicepreședinte, a deținut un portofoliu ucrainean și el a fost cel care a supravegheat lovitura ilegală de stat din 22 februarie 2014, care l-a răsturnat pe președintele ales democratic Viktor Ianukovici. Lovitura de stat a fost coordonată de infamul secretar de stat adjunct Victoria Nuland și de ambasadorul SUA Geoffrey Pyatt, așa cum este documentat de înregistrarea convorbirii telefonice Nuland-Pyatt din 4 februarie, adică cu 18 zile înainte de lovitură de stat, unde au discutat despre componența noului guvernul ucrainean. În ea, doamna Nuland confirmă că Jake Sullivan, consilier pentru securitate națională al vicepreședintelui de atunci, Biden, și domnul Biden însuși erau la curent.

Ei bine, loviturile de stat au consecințe și asta este ceea ce se întâmplă în Ucraina chiar acum, deoarece scopul principal al complotatorilor a fost să târască Ucraina în NATO și să-și folosească teritoriul, inclusiv peninsula Crimeea, pentru baze militare. Imaginați-vă ce ar face SUA dacă Rusia încerca ceva similar, cum ar fi orchestrarea schimbării de regim în orice țară, în special în emisfera vestică, care s-ar alătura apoi unui bloc militar pro-rus. Sau imaginați-vă cum s-ar simți americanii dacă politicienii ruși ar fi amestecați în mulțime și ar sprijini insurgenții din 6 ianuarie pe Capitol Hill. Ei bine, cei din Washington care gândesc în termeni de „ordine bazată pe reguli” cred că aceste reguli le permit să facă ceea ce doresc, indiferent de rezultatele devastatoare ale acțiunilor lor.

În același timp, fantezia domnului Biden de a prăbuși Rusia nu s-a materializat la fel de bine, deoarece majoritatea covârșitoare a națiunilor lumii a ignorat apelurile sale pentru sancțiuni. Mai mult, un număr tot mai mare de țări își exprimă acum interesul pentru a se alătura Organizației de Cooperare de la Shanghai și BRICS, unde cele mai populate două națiuni ale lumii, cu economii puternice, China și India, își sporesc efectiv comerțul cu Rusia, în ciuda presiunii Washingtonului. Mai mult, pentru a adăuga sare la prejudiciu, nicio țară din America Latină nu a sancționat Rusia, iar Argentina a solicitat să se alăture BRICS, unde Brazilia este deja membră.

Ceea ce este și mai umilitor pentru Washington este că domnul Biden cere acum ajutor din partea Arabiei Saudite, Iran și chiar Venezuela, unde SUA au de asemenea, o istorie de tentative de lovituri de stat prezidențiale, pentru a reduce costul umflat al petrolului și gazelor prin creșterea producției lor.

În cele din urmă, în timpul campaniei sale din 2020, dl. Biden a continuat să se angajeze să reunească SUA, despre care a susținut că fostul președinte Donald Trump a polarizat-o. Nu numai că domnul Biden a împărțit-o și mai mult, dar a încercat și să împartă întreaga lume între, se presupune, democrații și autocrații.

Pentru a rezuma, din moment ce domnul Biden eșuează din toate părțile, este timpul ca el să recitească discursul de demisie al lui Nixon și să acționeze în consecință. Joe, e timpul să pleci!

Sursa: https://www.washingtontimes.com/news/2022/jul/4/its-time-for-biden-to-follow-in-the-steps-of-nixon/
Autor: Edward Lozansky - președintele Universității Americane din Moscova.