criptare

Germania spune „Categoric, NU!” propunerii UE de a interzice criptarea

Luna trecută, am observat că a fost propus în UE un nou proiect de lege pentru „protejarea copiilor”, care ar interzice efectiv criptarea, în timp ce, simultan, ar necesita urmărirea completă pe internet a practic toate activitățile.

La fel cum am menționat în postarea noastră inițială, acum și guvernul german a făcut un pas pentru a spune că acest regulament propus este o idee teribilă și ar devasta drepturile fundamentale ale omului.

În ultimele săptămâni, guvernul german a criticat în mod repetat proiectul de lege drept un atac la adresa vieții private și a drepturilor fundamentale, ministrul său digital, Volker Wissing, avertizând săptămâna aceasta că proiectul de lege „depășește orice limită”.

criptare
foto: howtostartablogonline.net

Ca răspuns, comisarul UE care susține propunerea a încercat să insiste că propunerea este mult mai restrânsă decât susțin oamenii, dar asta este greșit. Se bazează pe presupunerea greșită că puteți păstra în mod magic criptarea end-to-end și, în același timp, poți intercepta și decoda în tranzit comunicațiile de mesagerie. Nu se poate asa ceva.

Sper că asta pune capăt rapid acestei propuneri, dar mă tem că va continua să apară destul de mult în următorii câțiva ani.

Autor: Mike Masnick
Sursa: https://www.techdirt.com/2022/06/27/germany-says-hell-no-to-eu-proposal-to-outlaw-encryption/