Posibilitatea unui al III-lea Razboi Mondial.

O imagine strategică a evenimentelor legate de prăbușirea Ucrainei și sfârșitul NATO

Recent, se vorbește mult despre locul în care se va termina spirala escaladării. Se va încheia în al treilea război mondial? Va exista un război nuclear? Care sunt factorii determinanți? Ce ar indica faptul că al treilea război mondial este iminent? Voi trece prin aceste întrebări în detaliu dintr-o perspectivă strategică.

Deci, va exista un al treilea război mondial? Aș spune că da, cu certitudine absolută. Dar mai sunt câteva întrebări care trebuie clarificate înainte de a începe a ne panica. Eu personal, în prezent, nu văd motive de panică. Încă. Dar despre ce întrebări vorbesc? Despre următoarele:

 • Când va izbucni WW3?
 • În ce condiții?
 • Ce alianțe vor participa?
 • Unde va fi câmpul de luptă principal?
 • În cele din urmă: Cele trei mari puteri se vor ciocni direct pe scară largă una împotriva celeilalte?

Nu am răspunsuri la aceste întrebări. Dar puteți vedea că acestea sunt întrebări strategice, nu operaționale cum ar fi cele pe care le avem în vedere în prezent în Ucraina. Nu cred că întrebările operaționale, dacă 100 de tancuri vor fi furnizate Ucrainei sau chiar 200 de avioane de vânătoare, vor decide ceva cu privire la probabilitatea celui de-al Treilea Război Mondial.

Ceea ce sper să fac aici este să ajut cititorii să-și dezvolte gândirea strategică, astfel încât să poată vedea dincolo de întrebările operaționale pe termen scurt pe care le-am menționat anterior.

Noi, cei de la BMA, am dezvoltat o imagine strategică și operațională care este încă valabilă. De fapt, putem spune că de la ultima mea actualizare operațională, nu există nimic de adăugat. Pot merge chiar mai departe. Văd acum, pas cu pas, cum toți analiștii de podcast-uri importanți și cunoscuți preiau trendul meu. Toți vorbesc acum în loc de săgeți mari, de măcinare metodică pe mai multe teatre, pentru a pune cât mai multă presiune pe ucrainenii ca să se poată prăbuși. Asta e perfect OK pentru mine.

Să începem cu livrările de armament. Vom vedea mai târziu în acest articol că, presupun, războiul a escaladat mult mai mult decât ambele părți ar fi crezut vreodată. Din punctul meu de vedere presupun că Rusia a planificat escaladarea până la distrugerea celei de-a treia iterații a armatei ‘ucrainene’.

 • Prima iterație:
  Distrugerea armatei ucrainene inițiale. (Până în aprilie 2022)
 • A doua iterație:
  Distrugerea armatei ucrainene, echipată cu echipamente ușoare occidentale, concepute pentru a tampona Rusia, până când ‘a treia iterație’ a fost instruită și echipată în străinătate. A doua iterație a fost învinsă până la sfârșitul lunii iulie 2022.
 • A treia iterație:
  Soldați instruiți în străinătate și echipați cu toate armele pe care țările cu vechi stocuri sovietice le-ar fi putut oferi. Distrusă până în ziua în care generalul Gherasimov a preluat comanda Operațiunii Militare Speciale. 11 ianuarie 2023.
 • A patra iterație:
  Această armată este în prezent în curs de realizare și este deja parțial aruncată în lupta pentru a preveni frontul de la prăbușire. Care este exact scopul lor? Pentru a menține bătălia (Pământul ars) cât mai mult timp posibil din punct de vedere fizic.
  Această armată este formată din două componente, care ar trebui să se asigure că acest obiectiv va fi atins.
 1. Armata profesionistă

  Oamenii care sunt mobilizați de câteva luni și instruiți în străinătate, vor face parte din partea profesionistă a acestei armate. Aceștia sunt în principal oameni ‘confuzi ideologic, foarte motivați’. Există, de asemenea, un singur cuvânt pentru acești.
  Aceștia vor fi instruiți pe noi arme și echipamente occidentale. Există o mare probabilitate că planul inițial, în urmă cu câteva luni, a fost de a-i folosi pentru o altă ofensivă, de a produce o altă ‘înfrângere’ pentru ruși înainte de prăbușirea totală a Ucrainei. Dar, după cum se pare, evenimentele au fost mai rapide.
  Cu siguranță nu mai este loc pentru niciun fel de ofensivă. Aceste unități vor fi cel mai probabil utilizate pentru apărarea mobilă operațională. Cu alte cuvinte, ele vor fi folosite, acolo unde doare cel mai mult, pentru a încetini colapsul. Vezi cele cinci teatre ale OMS. Marea întrebare este: această armată va fi folosită cu înțelepciune în partea de vest a Niprului într-un mod mobil, pentru a provoca cele mai multe daune posibile rușilor sau va fi pur și simplu tocată în Donbass și va fi îngropată împreună cu statul ucrainean?
 2. Armata recrutată forțat:

  Din câte pot să judec de la distanță, am senzația că toți ‘ucrainenii foarte motivați și ideologic confuzi’ sunt ‘epuizați’ sau în curs de epuizare în cadrul celei de-a patra iterație a brigăzii de tocat. A se vedea mai sus.
  Unul dintre motive este, desigur că propaganda guvernului, cum că armata ucraineană nu a avut aproape nicio pierdere, s-a destrămat. Acum este foarte bine cunoscut în Ucraina că toți cei care sunt înrolați fie vor muri, fie vor fi grav răniți, fie, în cel mai bun caz, vor deveni prizonieri de război la ruși.
  Nu va mai rămâne nimic altceva, pentru că unul dintre obiectivele rușilor este anihilarea fizică completă a armatei ucrainene care se va realiza până în vara anului 2023. Până atunci toată armata va fi moartă, rănită sau capturată. S-ar putea să existe niște oameni înrăiți ‘confuzi ideologic și foarte motivați’ care vor continua să lupte, dar vor acționa doar pe cont propriu, nu ca parte a unei armate organizate.
  Acestea fiind spuse, ne putem întoarce la recruți. Din moment ce nimeni nu vrea să moară pentru o cauză pierdută (ei știu acum că s-a terminat și doar moartea îi așteaptă), bărbații ucraineni se ascund acum sau încearcă în alt mod să se sustragă proiectului. Există acum echipe mobile de ‘recrutare’ care cutreieră fiecare oraș pentru a prinde oameni în orice circumstanțe. Scopul eliminării fiecărui bărbat ucrainean capabil este încă activ.
  Ei bine, acești oameni nemotivați, ca să zic așa, vor fi aruncați în tranșee pentru a cumpăra timp. Ei nu au altă perspectivă decât să fie uciși sau, dacă au noroc, capturați de ruși.

Aceasta este a patra iterație a armatei ucrainene. Ultima tribună, ca să zic așa. O componentă ar trebui să cumpere timp prin pierdere de sânge, cealaltă componentă ar trebui să provoace daune Rusiei.

Aceasta este ultima iterație. Nu mai există resurse umane pentru a duce mai departe lupta după această mobilizare ‘Volkssturm’. După cum am subliniat de mai multe ori, Ucraina va trece prin această prăbușire până în vara anului 2023.

Ce legătură are cu livrările ulterioare de arme?

Ei bine, războiul poate fi continuat doar dacă acești ultimi ucraineni au vehicule blindate. Ucrainenii ‘confuzi’ încă mai cred într-o victorie cu echipamente occidentale. Ei nu ar continua lupta și nici nu ar ataca poziții rusești în picioarele goale, fără asistență blindată.

Se aplică următoarele circumstanțe:

 • Întregul stoc sovietic al NATO și Ucrainei este epuizat.
 • Cea mai mare parte a forței de luptă ucrainene este epuizată.

Deci, se construiește o nouă armată ‘Frankenstein’ cu tot felul de chestii NATO, pentru a-i menține pe ucraineni motivați să moară pentru Occident. Frankenstein, pentru că este un amestec incompatibil, care nu are nici o valoare de luptă fără capacitatea de arme combinate.

Având în vedere starea actuală a armatei ucrainene, nimic nu poate ajuta. De fapt, nu mai contează ce livrează Occidentul. Are un impact zero asupra rezultatului războiului. Este doar un motivator și un catalizator pentru ucraineni să țină pasul cu lupta, până când ultimii oameni ‘mobilizabili’ sunt uciși sau capturați. Își va atinge pe deplin obiectivul.

Mai mult decât atât, va însemna mult mai mulți ruși morți, deoarece prelungirea războiului înseamnă mult mai mulți ruși morți. Ceea ce NU este bine.

Ce zici de liniile roșii? Există linii roșii, într-adevăr. Dar nu cred că Rusia le măsoară în funcție de cantitatea și calitatea tancurilor sau avioanelor trimise de Occident.

Personal, sunt convins că liniile roșii au fost convenite de Serghei Narîșkin și William Burns la Ankara pe 14 noiembrie 2022. Iar aceste linii roșii, din punctul meu de vedere, se referă la controlul și securitatea teritoriului după război.

De fapt, presupun că tot felul de livrări de arme ar fi ‘tolerate’ dar nu cu plăcere, de ruși, atâta timp cât nu există riscul pierderii teritoriului. Iar Ucraina, în ansamblu, cu excepția locurilor care ar putea fi negociate în alte țări, este considerată teritoriu rusesc.

De ce este acceptat? Armata ucraineană este în mare parte învinsă. Rusia luptă împotriva celei de-a patra și a ultimei iterații. Cei mai buni oameni sunt deja morți sau au fugit. Mai există un alt motiv major, discutat în capitolul ‘Animal rănit’.

Ultimul punct pe care doresc să-l abordez în acest capitol este Germania. Germania, desigur, este obligată să-și trimită tancurile în Ucraina. Nu va avea consecințe militare, dar calculul este că Rusia va escalada și va rupe relațiile cu Germania definitiv din cauza istoriei. Statele Unite vor cu disperare să distrugă pentru totdeauna relațiile dintre Germania și Rusia! Implicit, Germania ar depinde de America și nu ar beneficia de noua ordine mondială multipolară orientată spre BRICS/SCO.

Iată câteva gânduri și ipoteze personale:

 • Germania vrea ca Ucraina să se prăbușească cât mai repede, astfel încât să iasă din situația infernală în care, de către America, sunt forțați să intre.
 • Rusia știe acest lucru și ține ușile diplomației ascunse deschise Germaniei pentru a gestiona tranziția departe de aderența americană. Presupun că livrările de tancuri nu se vor schimba prea mult dacă nu vor mai exista escaladări. Cu toate acestea, dacă trupele NATO fac parte din escaladare, suntem în WW3.

Occidentul se află în prezent într-un declin accentuat. Din punct de vedere economic, militar și politic.

Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că Occidentul a fost puterea dominantă de zeci de ani. Deci, desigur, a acumulat o mulțime de avere și o mare armată. Și acum ajungem la problemă. Rusia, mai mult sau mai puțin, a lucrat în mod deschis la punerea în aplicare a noii ordini mondiale multipolare în jurul BRICS și ACS. Americanii erau conștienți de acest lucru. În același timp, imperiul american, ducând mai departe activitatea altor imperii înaintea sa, a lucrat pentru distrugerea Rusiei. Prin urmare, strategia de a întoarce toți foștii aliați și statele sovietice din jurul Rusiei împotriva lor și apoi de a declanșa implozia Rusiei.

Ei bine, atât Rusia cât și America și-au activat planurile corespunzătoare în 2022. Toată lumea vrea ceva, dar numai o parte va prevala. Cine câștigă în Ucraina își va atinge obiectivele geopolitice. Cel puțin, asta cred partidele. De acum, ar trebui să fie clar pentru politicienii și serviciile secrete ale tuturor statelor occidentale că s-a terminat. Ucraina va cădea în curând și, odată cu ea, ordinea mondială monopolară centrată pe America.

Rusia nu va fi distrusă.

Ce se întâmplă acum? Ei bine, americanii își cunosc foarte bine soarta deoarece planul lor în Ucraina a eșuat. Asta nu va conduce la sfârșitul SUA. Ei pot deveni membri normali și puternici ai viitoarei ordini mondiale multipolare. Stând la masă cu celelalte mari puteri. Cred că există două rezultate posibile.

Exact acest scenariu. America devine o putere multipolară ‘normală’ la masă cu ceilalți. Apare un singur nou sistem mondial, care este controlat de o organizație și nu de state. Fie un nou tip de ONU/Liga Națiunilor, fie o reconstrucție fundamentală a ONU și epurarea ‘influenței’ ‘occidentale’ și a ‘Influencerului’. De aici, ‘De-occidentalizarea’ lumii.

America ar putea decide, să rămână un ‘pol opus’, împotriva ordinii mondiale multipolare. Apoi, am avea două sisteme în același timp, concurând unul împotriva celuilalt. Restul statelor Vest și BRICS/SCO, care concurează și se luptă pentru piețele fără bloc contestate până când nu va mai rămâne o națiune ne-aliniată.

Din păcate, presupun, această a doua opțiune va prevala, aceasta fiind opțiunea mai rea pentru lume și omenire.

Care sunt obiectivele unei astfel de Americi (Occidentul)?

 • Drenarea completă a puterii din toate coloniile sale, făcându-le complet dependente de ele însele. Pentru a asigura piețele și teritoriul, pentru lupta viitoare împotriva puterilor „Adversare”. În același timp, slăbind Adversarii, deoarece Europa este o parte integrantă a acesteia, cu un potențial imens, dacă este gestionată corect.
 • Epuizarea stocurilor de arme din Europa are efectul secundar pozitiv că toate aceste arme vor trebui să fie re-aprovizionate. Având în vedere costurile de producție industrială crescute vertiginos, de exemplu, din cauza aruncării în aer a conductelor de gaz (ce coincidență) și a multor alte motive de auto-înfrângere, Europa se va lupta să reumple aceste stocuri. Rațiunea este că vor veni în America și vor cerși arme ‘ieftine’.

De fapt, America violează Europa și o obligă să cerșească mai mult. Pervers. Sau cum spune Scott Ritter? „Odios!”

Cel mai probabil Occidentul nu se aștepta ca războiul să evolueze așa cum s-a întâmplat. Am scris de mai multe ori despre asta. În primul rând, se așteptau ca Ucraina să cadă în câteva zile și apoi să organizeze un război de gherilă. Apoi, după ce au văzut că Rusia nu duce o ofensivă doctrinară strategică, ci o Operațiune Militară Specială, s-au gândit că Occidentul va câștiga.

Dar nimic din toate acestea nu este adevărat. Nici Rusia nu a câștigat în câteva zile și nici nu va pierde. De fapt, Occidentul este învins cu armatele și economiile sale în Ucraina. Cine ar fi crezut asta?

America știe foarte bine care va fi noul său rol, așa că se pregătește pentru el făcând Europa total dependentă, dezindustrializând-o și drenând-o pentru următorul deceniu. Nu numai Europa, ci și toate celelalte colonii, inclusiv Canada, Australia, Japonia, Coreea de Sud etc.

Aici este problema. Din moment ce America este conștientă de căderea sa iminentă de la o superputere la o națiune normală dar puternică, se luptă cu un anumit sindrom. Când totul este bine, toți sunt fericiți și concurează pentru a-și revendica succesul. Când lucrurile merg spre sud, atunci se aplică contrariul. Toată lumea încearcă să dea vina pe celălalt. Ceea ce se întâmplă în prezent în America. Voi scrie un articol separat despre America. Deci, voi trece aici rapid peste ea.

Nu există o singură putere care să determine cursul Statelor Unite. Oligarhia de guvernământ (politicienii sunt doar ‘călăi sponsorizați’ ai oligarhiei) nu știe exact pe ce cale să meargă. Există puteri care vor să aleagă opțiunea 1, departe de imperiu și spre multipolaritate și există și puteri care nu vor să coboare fără luptă. Din păcate, majoritatea establishment-ului sau oligarhiei sunt susținători ai celei de-a doua opțiuni. Și iată-ne aici. America acționează exact ca un animal sălbatic rănit. Mușcă, luptă și zgârie pe toată lumea din jurul ei. Ceea ce este extrem de periculos pentru omenire. O greșeală și toată lumea moare.

Aceasta este ceea ce vedem în Ucraina. Acum, tot ceea ce nu conține arme nucleare va fi livrat, ceea ce ar putea fi gestionat de puținii ucraineni capabili rămași și ar fi idiot din partea Rusiei să facă mare scandal din asta. Este ceva ușor de gestionat.
Managementul escaladării. Da, alte câteva mii de ruși vor muri. Sau dacă îi socotești pe ucraineni ca ruși, alte câteva zeci sau sute de mii. Dar totuși, lumea va supraviețui.

Depinde de Rusia și de ceilalți oameni civilizați să se ocupe de furia acestui animal rănit și să-l țină sub control, așa că nu va trebui să folosim arme nucleare sau să dăm startul WW3. De aceea Rusia ia multe lovituri grele, fără să răspundă.

Provocarea este ca Rusia să câștige războiul din Ucraina fără să escaladeze prea mult, să nu declanșeze nicio reacție din partea Occidentului, care ar putea declanșa în schimb WW3 pentru Ucraina.

În prezent, nu există niciun potențial pentru o astfel de escaladare dacă luăm în considerare doar armata ucraineană și cea rusă. Armata ucraineană va dispărea în curând (până la sfârșitul verii 2023). Dar americanii ar putea decide să sacrifice armatele europene împotriva Rusiei ca o altă forță proxy. Fără implicare americană.

Nu este imposibil, chiar dacă eu cred că probabilitatea este foarte scăzută.

Gândiți-vă la țările poloneze și alte țări europene care trimit trupe proprii pentru a apăra Ucraina de Vest, Odessa sau Kiev.

Oamenii nu vor asta? Nu există o astfel de stare de spirit? Nu există arme? Cui îi pasă?

Creați suficiente operațiuni cu steaguri false în cadrul UE și NATO, activați o campanie mediatică de amploare și veți avea europeni fanatici care aplaudă pentru război și voluntariat pentru a mărșălui la Moscova.

Un astfel de scenariu trebuie evitat. Se numește ‘managementul escaladării’.

De ce am scris că americanii îi vor folosi pe europeni ca forță proxy? Ei bine, Europa nu mai este interesantă pentru America. SUA sunt pivotate la noul punct fierbinte pentru comerț, Asia. Europa este gata. Poate fi folosit ca un prezervativ folosit, pentru a slăbi și mai mult Rusia. Aruncarea lucrurilor vechi și a valurilor umane împotriva rușilor creează pierderi pentru Rusia. Atât în oameni, cât și din punct de vedere economic. Aflați mai multe despre costurile de oportunitate. Acestea sunt costuri sau venituri, pe care nu le-ai realizat de când ai ales să faci ceva mai puțin favorabil. Prin urmare, Rusia ar putea prospera prin dezvoltarea comerțului și a relațiilor cu ‘Lumea Nouă’. Dar, în schimb, ar trebui să se mobilizeze pe deplin și să pună o mare parte din resursele, banii și bunăstarea sa în armată și război. În timp ce alți actori de pe piață exploatează absența Rusiei pe piețele mondiale.

Scenariu de groază? Da, dar nu cred că se va materializa.

Dar trebuie să discutăm despre asta. Vorbim despre un animal sălbatic rănit. Acțiunile sale sunt total imprevizibile și este întotdeauna riscul escaladării. Deci, nimic nu poate fi exclus. Ar trebui să fim conștienți de acest lucru și de aceea am decis să scriu niște indicatori importanți, care să indice că a fost depășit un prag de unde nu există întoarcere.

 • Eforturi de mobilizare evidente sau sub acoperire în marile țări europene.
 • Tranziția deschisă sau sub acoperire către o economie/producție pe timp de război în marile țări europene.
 • Dacă numărul trupelor mobilizate ale Rusiei depășește mai mult de un milion și jumătate de oameni. Mă refer doar la cei mobilizați. Nu despre militarii deja în picioare și armata profesională pe timp de pace.
 • Calmul lui Vladimir Putin dispărut pentru o perioadă mai lungă de timp. De fapt, el ar fi vizual foarte furios și retorica lui ar ajunge la niveluri niciodată văzute înainte. A se vedea comportamentul său din noiembrie 2021 până în februarie 2022, pentru o versiune mică a ceea ce am asista.
 • Participarea activă și oficială a trupelor NATO la ostilitățile împotriva Rusiei.
 • Ruperea oficială a relațiilor dintre Rusia și principalele țări NATO. Retragerea misiunilor diplomatice și a personalului etc.
 • Ruperea totală a tuturor relațiilor economice.
 • Rusia se retrage de pe multe piețe care nu sunt cruciale fără motive vizibile.
 • Rusia se retrage din Siria.
 • Mobilizare totală fățișă sau sub acoperire în Rusia.
 • Retragerea americanilor din regiuni importante și majore fără un motiv clar. Să zicem, o retragere bruscă a americanilor din Orientul Mijlociu, inclusiv a marinei sale. Americanii ar încerca să scoată cât mai multe echipamente și cât mai multe trupe înainte ca barajele rusești să înceapă să lovească baze americane din întreaga lume.

Cum spuneam, vreau să fiu sincer, cred, și aceasta este doar presupunerea mea … Este prea târziu pentru declanșarea WW3:

 • Potențialul uman ucrainean este aproape dispărut și în curând va dispărea.
 • Europenii au fost demilitarizați și vor fi demilitarizați în continuare până când acest lucru se va termina. Nu sunt multe lucruri care ar putea fi folosite pentru a lupta împotriva rușilor.
 • Americanii își vor retrage echipamentele în America sau Asia. Aceasta este o regiune importantă. Europa și-a pierdut semnificația și odată cu ea, obligația față de NATO.
 • Articolul 5 spune că aliații ar trebui să se consulte dacă și cum să sprijine membrul atacat. Decizia statelor membre unice ar putea fi aceea de a trimite echipamente medicale sau pur și simplu de a nu face nimic. Acest lucru este valabil și pentru America. America nu ar face mare lucru pentru statele est-europene. Și cu siguranță NU s-ar lupta cu Rusia pentru ei. Nu sunt încă sigur, despre Europa Centrală și de Vest, deoarece America va avea nevoie de ele, pentru reindustrializarea resurselor și industriilor lor.
 • Până la încheierea acestui război, NATO va fi doar patru litere pe o foaie de hârtie. Ca să fiu sincer, nu mă așteptam așa. Voi sublinia presupunerea mea, modul în care NATO ar putea fi dezmembrată, în capitolul ‘perspectivă strategică’. Dar, după cum se dovedește, ramura militară a NATO va fi în curând făcută și va dispărea. Stânga va fi un club de oameni, care se întâlnesc în mod regulat pentru a emite unele amenințări dintr-un univers paralel în direcția Rusiei. Așa cum am spus, voi analiza acest aspect mai târziu.

Vreau să țineți cont cu toții care este scopul final al Rusiei. Scopul final al Rusiei este de a-și asigura securitatea strategică în direcția vestică, forțând Occidentul să accepte noul proiect de tratat pentru securitatea europeană. Fie voluntar, fie cu forța. Forța poate fi militară, economică sau revoluționară. Nu uita acea parte. În caz de eșec, cu toții pur și simplu vom muri. Am subliniat procesul și motivele în detaliu în analiza mea privind faza 3.

După cum am arătat în articolul citat, care aplaudă pierderea Rusiei, aplaudă pentru propria moarte.

Linșajul strategic, dacă va exista o Ucraina, mergând înainte sau nu, este Odessa. Cu Odesa, Ucraina ar putea susține un fel de economie, accesând Marea Neagră. Probabil că ar fi suficient, pentru a continua o existență ca un stat clasic american eșuat, cum ar fi Libia și altele pe care nu le voi numi pentru a nu insulta oamenii care trăiesc acolo.

Dacă Rusia ia Odesa sau învinge armata ucraineană în altă parte, astfel încât Odessa să nu mai poată fi apărată, atunci războiul s-a încheiat. Odessa este mai importantă pentru Ucraina decât Kievul însuși.

Odesa este, de asemenea, unul dintre obiectivele strategice, numit de președintele Vladimir Putin, înainte de a începe OMS. Unul dintre aceste obiective este de a face dreptate la ceea ce s-a întâmplat la Odesa în 2014, când aproximativ cincizeci de ruși au fost arși de vii de naționaliștii ucraineni. Este un obiectiv personal al lui Vladimir Putin să ia orașul și să caute dreptate pentru aceste decese. Iată mai multe motive:

 • Este un oraș strategic. Fără Odesa, nu ar putea exista niciodată ceva de genul ‘Ucraina’ din nou. Nu ar fi sustenabil din punct de vedere economic.
 • Aceasta ar oferi Rusiei controlul asupra unei mari părți a Mării Negre. De fapt, dominația Rusiei în Marea Neagră nu ar mai putea fi contestată. Nu numai de pe mare, dar, de asemenea, nici de pe uscat sau aer.
 • Rusia va avea un avanpost adânc în flancul estic al NATO, ceea ce este crucial. Gândiți-vă la radare, baze aeriene, apărare aeriană, baze de rachete, baze de flotă, terenuri de triaj etc.
 • Odesa este un oraș rusesc. Nu orice oraș rusesc. Este un oraș rusesc extrem de important. A fost construit de un împărăteasa rusă foarte populară, Caterina cea Mare. Mai mult decât atât, este un oraș erou. (A se vedea WW2 orașe erou).
 • Ucraina și Occidentul nu vor accepta niciodată pacea cu Rusia atâta timp cât Rusia deține teritorii pe care occidentul le revendică, cum ar fi Herson, Crimeea etc. Dacă rușii ar lăsa Odesa Ucrainei, în baza unui fel de tratat, ar exista întotdeauna pericolul ca Ucraina să reînarmeze și să folosească Odessa și accesul său la Marea Neagră pentru a dăuna Rusiei. După cum știm cu toții, și Rusia știe chiar mai mult, Occidentul încalcă toate tratatele pe care le semnează.
 • Odesa este ultimul pas înainte ca Rusia să se poată reuni cu Transnistria. Aceasta este o problemă care, cu siguranță, trebuie rezolvată și trebuie rezolvată acum. Se va rezolva acum.

De fapt, puteți să luați aceste argumente și să le răsturnați, atunci aveți motivele, de ce NATO (America) are un interes strategic să ia Odesa. Argumentele sunt în esență similare cu acestea, de ce Occidentul vrea cu disperare să aibă Crimeea. Pentru a fi simplu, Crimeea și Odessa sunt de departe mai importante pentru Occident decât Kievul sau orice altă regiune a Ucrainei. De aceea auzim mereu vorbindu-se despre o ofensivă împotriva Crimeei. Întrebarea este dacă Occidentul va avea un avantaj strategic împotriva Rusiei sau Rusia va avea un avantaj strategic împotriva NATO. Răspunsul este evident.

Având în vedere toate acestea, nu există nicio șansă în lume ca Rusia să nu ia Odessa. Nu contează ce acorduri ar fi propuse, sau ce tratate sau orice altceva. Poate a fost un moment în care ar fi fost posibil. În faza 1. POATE încă în faza 2. Dar din august 2022, toate acestea au dispărut. Au fost prea multe sacrificii pentru a nu merge până la capăt. De fapt, ar fi o insultă uriașă în fața tuturor oamenilor care au murit de partea Rusiei, atât civili, cât și militari.

Cu toate acestea, va exista un moment Odesa. Momentul, când este clar pentru toată lumea, că Odessa nu poate fi apărată. Vă voi da aici o listă incompletă de cazuri, care ar putea fi considerată un ‘moment Odesa’:

 • Asediul Odesei.
 • Prăbușirea forțelor armate ucrainene.
 • Prăbușirea statului ucrainean.
 • Distrugerea completă a armatei ucrainene.
 • Capitularea completă a armatei ucrainene.
 • Tăierea aprovizionării Odesei mai la nord, de exemplu, Transnistria.
 • O apropiere de Odesa de către armata rusă, fără trupe lăsate să o apere.

Acesta va fi cel mai periculos moment din război. Este momentul în care Occidentul va trebui să decidă dacă va preda Ucraina sau se va dubla și va interveni cu trupele occidentale. Aceasta este, în esență, întrebarea dacă WW3 se va întâmpla sau nu.

Oricare ar fi decizia pe care Occidentul ar putea să o ia, este nesemnificativă pentru Rusia, din motivele menționate mai sus. Rusia ar lua-o, indiferent de amenințarea de escaladare a Occidentului. Chiar dacă ar însemna sfârșitul rasei umane. Nu există niciun scenariu în care Rusia să nu ia Odesa și lumea să nu se ridice în flăcări. Nici un fel.

Americanii au obiceiul de a merge într-un loc și de a-l revendica pentru totdeauna, doar prin prezența lor. Rațiunea este că, dacă sunt acolo, nimeni nu ar îndrăzni vreodată să conteste acest lucru. De exemplu, pentru a evita WW3.

Acest lucru este în esență adevărat și funcționează bine peste tot în lume. Vezi Serbia (Kosovo) și Estul Siriei. Desigur, există mult mai multe exemple. Eu o numesc jocul ‘Chickens’.

Acum, de ce a fost dislocată Divizia 101 aeropurtată a Armatei SUA în Europa de Est? În România? Presupunerea mea personală este că ei rămân inactivi pentru momentul Odesa. Dacă se va întâmpla momentul Odesa, guvernul SUA (mai bine zis, oligarhia SUA) va avea ocazia, să mute Divizia 101 la Odesa.

De ce ar face asta? Divizia 101 nu este în stare să se apere de un atac rusesc. Ar putea trage de timp până când SUA vor putea mobiliza o forță mare în România pentru a-i elibera. Adevărul este ca o astfel de forță nu există și nu ar putea scuti nimic. În zilele noastre, Rusia are abilități convenționale de atac profund cu rachete hipersonice care sunt de neoprit. Întregul spațiu european nu este apărat. Americanii nu sunt idioți, iar planificatorii lor militari știu acest lucru.

Deci, de ce Divizia 101? Ei bine, ei pot fi desfășurați rapid cu elicoptere și pot crea precedent la sol. De fapt, pot crea un mare joc de ‘Chicken’ chiar în Odesa. Aceasta ar crea două probleme pentru ruși:

Dacă acum rușii atacă Odesa și trupele americane, atunci ar fi declanșat WW3 din perspectiva occidentală. Acest lucru este în principal pentru publicul civil din întreaga lume pentru a măsura modul în care un război mondial a început și modul în care aceasta ar fi putut fi evitat. Nimeni nu se va întreba de ce americanii s-au mutat după ce primele rachete încep să zboare. S-ar putea să întrebe cine a tras primul, dar nu contează. Toți ar muri oricum în foc nuclear.

După cum am arătat deja mai sus, Odesa este un oraș istoric crucial și minunat pentru Rusia. De fapt, Rusia nu vrea să lupte în astfel de orașe, vrea să le păstreze. Dacă americanii s-ar muta, Rusia ar fi obligată să distrugă Odesa, să-i scoată de acolo. Din nou, nu mai contează într-un astfel de moment.

Va fi activat de americani acest joc de ‘Chicken’? Chiar nu știu. Dacă ei presupun că Rusia ar da înapoi în jos în cazul în care americanii ajung acolo, atunci s-ar putea întâmpla. Dar astfel de prezumții ar fi greșite și ar începe escaladarea. Eu personal nu cred încă, judecând după climatul politic, că va fi declanșat. Dar această evaluare s-ar putea schimba oricând. Deocamdată, nu vreau să emit niciun avertisment.

Cu condiția ca un astfel de joc de ‘Chicken’ să fie declanșat de americani, există încă întrebarea, ce strategie ar alege rușii să-i scoată de acolo? Iată câteva posibilități:

Ar putea exista un interval de timp foarte scurt pentru o soluție diplomatică, dar niciuna care să lase Odesa în mâinile occidentalilor. Mai probabil, un fel de troc geopolitic în altă parte pentru a păstra umanitatea. Pe scurt, nu vreau să spun mai mult de 48 de ore. Armata rusă abia așteaptă ca brigăzile/diviziile blindate americane să mărșăluiască în România spre Ucraina pentru a-i elibera pe parașutiștii Diviziei 101 de la Odesa.

Un atac direct asupra Odesei prin simpla nivelare a acesteia la pământ cu totul pentru a nu le da timp americanilor să-și salveze parașutiștii. O soluție dureroasă.

Producerea de durere pentru America peste tot în lume pentru a o forța să se retragă în mod voluntar. Prin urmare, scufundarea Marinei SUA (care ar putea fi declanșată oricând de Rusia cu rachetele sale hipersonice cu rază lungă de acțiune), bombardarea tuturor bazelor americane slab protejate din întreaga lume, cu accent pe forța de muncă și echipamente și distrugerea întregii infrastructuri NATO din Europa cu arme strategice.

Nu se poate face nimic împotriva sa, deoarece în prezent nu există nicio tehnologie care să poată doborî rachete hipersonice. Această strategie este limitată doar de numărul de rachete disponibile. Nu sunt sigur cât de multe dintre acestea au fost produse până în prezent.

Vedeți, ar fi mult mai preferabil ca Occidentul să accepte pur și simplu întoarcerea unui oraș rusesc în Rusia. Vreau să fiu simplu. Nu vreau să văd niciun moment Odesa, nicio încercare rusească de a expulza ”puișorii”.

Încă o remarcă. Scott Ritter se referă frecvent și la ‘momentul Odesa’. Vreau doar să subliniez faptul că avem aici un concept similar, dar nu este același lucru, după cum cu siguranță v-ați dat seama pe cont propriu.

Polonia și opțiunile sale

Cred că în primul rând au existat considerente de a interveni direct în vestul Ucrainei prin Polonia. Nu pentru a lupta împotriva rușilor, ci pentru a asigura teritoriul și cred că președintele Putin a precizat foarte clar într-unul dintre discursurile sale timpurii din timpul războiului că astfel de acțiuni vor declanșa răspunsuri fulgerătoare. Cel mai probabil vorbea despre o ploaie hipersonică deasupra Poloniei. Aceste intenții s-au stins după aceea. Cu toate acestea, se pare că Polonia este încă dornică să asimileze unele părți ale Ucrainei pe care Polonia le consideră foste teritorii poloneze.

Acest lucru, desigur, este un fapt interesant.

De ce?

Ei bine, Rusia vrea să forțeze Occidentul să pună în aplicare noul proiect de tratat pentru securitatea europeană. Prin urmare, pentru a împinge înapoi influența NATO și infrastructura militară în Europa de Est. În articolele anterioare, am prezentat axele economice care ar putea declanșa un colaps politic european. Aici, voi prezenta câteva strategii la scară geopolitică.

Polonia vorbește deschis despre preluarea fostelor teritorii poloneze. Rusia subliniază acest fapt în mass-media. Chiar și Dimitry Medvedev îl evidențiază adesea pe canalul său Telegram. Dar, în afară de subliniind-o, nu par a fi multe obiecții. De fapt, cred, că ar avea unele avantaje pentru Rusia, dacă Polonia ar lua într-adevăr regiunea Lvov. În primul rând, a se vedea harta.

Rusia ar putea într-adevăr să permită Poloniei să ia regiunea Liov marcată mai sus. Este o regiune care este foarte dedicată și asociată cu ideologia Stepan Bandera. Sunt profund anti-ruși și s-ar revolta daca i-am numi ruși sau foști ruși. De fapt, anexarea, pacificarea și guvernarea acesteia ar fi o povară pentru Rusia. Va fi o povară și pentru Polonia, dar și-o „caută”.

Marele avantaj nu este acela al guvernării sau pacificării. Nu, marele avantaj este că ar declanșa tensiuni majore în cadrul UE și NATO, în special între Polonia și celelalte țări importante ale UE, Germania, Franța și Italia. Îmi amintesc un comentariu al cancelarului german Olaf Scholz în 2022. Potrivit surselor, el le-a spus polonezilor că, dacă insistă asupra plăților compensatorii din partea Germaniei, Germania și-ar putea aminti de fostele teritorii germane care fac parte în prezent din Polonia. Dacă Polonia va lua Lviv, atunci această dispută ar escalada.

Tensiunile din UE și NATO contribuie în mod absolut la punerea în aplicare a noului proiect de tratat pentru securitatea europeană. Nu voluntar, ci prin forță diplomatică. Deci, mi-aș putea imagina cu adevărat că o astfel de mișcare ar putea avea loc dacă polonezii doresc cu adevărat acest lucru, dar în acord cu Rusia, nu împotriva voinței Rusiei.

Aici ajungem la două constrângeri majore:

 • Oblastele de la nord de Liov nu trebuie atinse de Polonia. Acestea sunt zone tampon și de securitate pentru Belarus.
 • Nici oblastele de la sud de Liov nu trebuie atinse de Polonia. Acestea sunt porțile geopolitice ale statelor est-europene. Deci, ca să spunem, poduri terestre prin state, care nu sunt controlate de Occident. Ucraina de Vest (de făcut), Ungaria (se va elibera imediat ce se va stabili podul terestru) și Serbia (la fel).

Dacă Polonia ar revendica aceste teritorii, ar exista un răspuns fulger din partea președintelui Putin. Cred că mesajul a fost clar pentru Polonia.

Am explicat-o deja în analiza mea de faza 3. Este posibil ca Ucraina de Vest (minus Lvov) să nu se alăture Rusiei. Cine știe? Dar cu siguranță va fi luată, demilitarizată și denazificată. Ulterior, ar putea fi eliberat într-un fel de pseudo-independență, cu baze militare rusești pe teritoriul său, pentru a asigura acest stat. Dar această ‘țară pseudo-independentă’ ar fi crucială pentru că ar fi poarta Rusiei către Europa de Est. Podul său terestru.

Și aici ajungem direct la aceste punți terestre și rute comerciale.

Înainte de a începe, vreau doar să vă reamintesc despre articolele mele ‘Economie și Imperii 1’ și ‘Economie și Imperii 2’. În esență, Serbia și Ungaria sunt în prezent ținute ostatice de Occident. Din moment ce sunt țări fără ieșire la mare, sunt, de asemenea, ostatici ai Americii, dar ostatici mai supuși decât alte națiuni europene, Serbia și Ungaria nu pot dezvolta politica externă independentă sau comerțul exterior. Dacă nu fac ceea ce li se spune, li se pot întâmpla multe lucruri în afară de acțiunile militare:

 • Șantaj
 • Intimidare
 • Blocarea rutelor comerciale
 • Refuzul aprovizionării critice
 • Închiderea spațiului aerian

Și toate acestea fără să recunoască deschis, ci inventând motive. Occidentului îi place să folosească Croația pentru restricții comerciale împotriva Serbiei în direcția europeană. Croația inventează apoi câteva motive pentru care camioanele sârbești nu au voie să circule prin Croația. Și chestii similare.

Acesta este motivul pentru care Serbia a fost forțată în acești mulți ani să spună că vrea să adere la UE, chiar dacă oamenii nu o fac. O astfel de faptă este cerută de Occident, pentru a nu mai presa Serbia.

Și aici intră în joc războiul din Ucraina și ‘Vest-Ucraina’. Dacă Rusia reușește să asigure puntea terestră către Ungaria, în vestul Ucrainei, atunci întreaga casă de cărți construită pe șantajarea Estului Ucrainei se destramă. Rusia ar avea prin Ungaria, care se confruntă cu probleme precum cea a Serbiei, chiar dacă Ungaria face parte din UE și NATO, acces direct la Serbia.

Aceasta ar permite Serbiei și Ungariei să aleagă liber cu cine doresc să facă comerț și să aibă relații. Prin urmare, întregul coridor ar fi deschis acestor țări și odată cu acesta, statele SCO și BRICS. Occidentul nu va mai putut amenința aceste țări cu blocarea lor de la comerț și provizii, iar dacă sunt folosite amenințări militare, Rusia ar putea desfășura trupe sau ar putea oferi asistență militară nelimitată prin coridor.

Cu toate acestea, mi-aș putea imagina trupe doar în Serbia, deoarece este un stat frate. Aceasta ar fi o mare parte a soluției pentru problema Kosovo, care este o provincie a Serbiei ocupată de vest. Astăzi, NATO poate amenința Serbia cu bombardamente în cazul în care Serbia își protejează cetățenii din Kosovo. Dacă Serbia ar avea acces direct terestru și aerian la Rusia, lucrurile ar fi complet diferite. În afară de asta, Rusia a părăsit calea imperială cu Uniunea Sovietică, ceea ce este bine! Rusia nu va mai cheltui sânge și bani pentru a menține un imperiu îndepărtat.

Exact aceasta ar fi moartea atât a UE, cât și a NATO. De ce? Uită-te la a doua mea hartă.

 • Liniile negre sunt noile rute comerciale principale cu țările ‘separatiste’ inițiale, Serbia și Ungaria. De fapt, ei așteaptă deschiderea acestor rute. Atâta timp cât nu sunt deschise, ambele țări trebuie să îndure intimidări masive din partea Occidentului.
 • Liniile roșii reprezintă potențiale noi rute comerciale între Rusia (BRICS/SCO) și țările unice din Europa de Est. Când aceste națiuni vor vedea cum Serbia și Ungaria pot dezvolta politici și schimburi comerciale independente, tot mai multe țări europene s-ar alătura acestui model și s-ar elibera de influența/șantajul/colonialismul occidental. De îndată ce acest lucru va începe să se destrame, va fi sfârșitul NATO și al UE. Combinați acest lucru cu presiunea economică, din cauza auto-sancțiunilor și a posibilei confiscări a Poloniei a Lvovului, iar NATO și UE sunt terminate. Desigur, nimeni nu ar trebui să-și imagineze că un astfel de proces centrifugal ar fi terminat peste noapte. Vorbim despre câțiva ani.

Nu vedeți niciun coridor spre România? Ei bine, România este de departe cea mai supusă colonie fără un singur pic de voință proprie. Nu știu cât de mult s-ar putea elibera, chiar și cu acces direct la Rusia.

Ați putea dori să argumentați că unele dintre aceste țări (Croația, Grecia etc.) au deja acces la mare. Da, dar nu au acces terestru spre Rusia. În teorie, ele ar putea face comerț independent. Dar, în caz de escaladare militară, ar fi pe cont propriu, fără punte terestră cu Rusia.

Există ceva ce nu trebuie să uităm. Rusia nu este încă mobilizată în niciun sens rezonabil. Nu vorbesc despre mobilizare completă. Rusia nu este încă nici măcar parțial mobilizată. Dar amintiți-vă un lucru: dacă Occidentul ar forța Rusia să-și schimbe economia într-o economie de război completă, societatea ei intră, de asemenea, în starea de război deplină și dacă pierderile ei se vor ridica peste un număr rezonabil, atunci Occidentul va obține ceea ce a obținut după Napoleon și Hitler. O societate rusă, o armată și o mașină de război care nu poate fi pur și simplu ‘oprită’ după ce recucerește Ucraina. Dacă aveți o armată de un milion sau chiar două milioane de oameni în picioare la granița poloneză, atunci această armată va face ceea ce au făcut strămoșii lor. Ei vor mărșălui la Berlin sau chiar dincolo și vor pune capăt noii amenințări la adresa statalității ruse.

Încă nu am ajuns în acest punct. Iar dacă nu va exista o escaladare care să includă trupele occidentale din Ucraina, nu vom ajunge niciodată în acest punct. Cu toate acestea, dacă Occidentul ar escalada cu trupele occidentale în Ucraina, acest punct ar putea fi atins cu ușurință.

Întrucât NATO se demilitarizează în prezent pe scară largă și în curând va exista doar ca patru litere pe o foaie de hârtie, vă puteți imagina ce va opri armata rusă în drumul său spre Berlin. Nimic.

Este Rusia suficient de puternică pentru a face acest lucru? Această întrebare este total nesemnificativă. Amintiți-vă ce se întâmplă dacă Rusia pierde militar. Având în vedere starea NATO, nu pot face prea multe împotriva unui astfel de eveniment dacă Rusia luptă doctrinar. În Ucraina, există un război civil între ruși. Președintele Putin a spus în repetate rânduri că încă îi consideră pe ucraineni frați și ruși. Acesta este motivul pentru care are grijă ca civilii să sufere cât mai puțin posibil într-un astfel de mediu de război. Nici măcar nu ar trebui să încerci să te gândești ce arme și strategii ar fi aplicate împotriva unei națiuni ostile precum Polonia sau … (completați golul). Desigur, nu doar o măcinare lentă pentru a distruge doar armata inamică.

Nici nu contează cât de tare ar striga oamenii ‘ARTICOLUL 5’. Aceasta nu este o vrajă magică, care ar face armata rusă să dispară. Credeți că ar exista o represalii nucleare din partea Statelor Unite? Nu! Europa este un prezervativ folosit pentru americani. „Băieții noi, mișto” sunt în Asia. America nu se va pune niciodată în pericol pentru un prezervativ folosit, pardon, pentru Europa.

Repet, nu văd că se întâmplă un astfel de scenariu. Dar nimic nu este sigur.

Acum ne apropiem de concluzia mea.

Inițial am spus că va exista un WW3. Și da, cred că va exista un WW3. Dar mă îndoiesc, cel puțin pentru moment, că va fi declanșat în Europa. Și mă îndoiesc, de asemenea, că principalul său câmp de luptă va fi în Europa. Deși va exista o bătălie în Europa.

Marea bătălie a timpului nostru va fi în Asia și în Pacific. Și nu astăzi, ci în 2030. Bătălia va fi despre aruncarea Statelor Unite dintr-o regiune în care nu îi este locul. China pregătește două strategii.

 • Cel mai bun scenariu pentru lume ar fi dacă BRICS și SCO ar aduce economia imperială americană în jos, în așa fel încât să nu-și mai poată susține imperiul și rețeaua de baze militare. Astfel, s-ar retrage sub un colaps economic și social din bazele sale din străinătate. Nu mă înțelegeți greșit. Nu doresc poporului american căderea lor. Absolut nu! Îmi plac americanii (poporul, nu parazitul imperial) la fel de mult ca oricine altcineva. Îmi doresc pentru poporul american, ca țara dumneavoastră să iasă mai puternică în vremurile grele care ne așteaptă. Să reușești să devii o națiune normală printre altele și ca fiecare american să devină prosper. Asta cu relații comerciale normale cu alte națiuni, fără a fi nevoie să le bombardeze pentru a obține condiții comerciale bune.
 • Opțiunea a doua este războiul. Prin urmare, China construiește în prezent cea mai mare armată pe care a văzut-o vreodată lumea. Dar nu este încă gata din punct de vedere al cantității sau profesionalismului / experienței. Dar cu siguranță va fi, cel târziu în următorii ani, 2030. Rusia, care în prezent dărâmă imperiul în Europa și îl epuizează, este cel mai mare cadou pe care China îl poate obține. De aceea, China va face tot ce îi stă în putință pentru a susține acest statut. Prin urmare, China ajută Rusia să eludeze majoritatea sancțiunilor.
  Iar Rusia face mai mult decât să întoarcă favoarea. Ea cumpără timp pentru China cu sângele ei ca efect secundar al luptei sale existențiale împotriva NATO.

Ei bine, mă voi opri aici, deoarece intenționez să scriu un articol separat despre lupta din regiunea Pacificului. Dar vă rugăm să păstrați următoarele în minte. Pot face predicții mai mult sau mai puțin exacte pentru intervalul de timp de un an (operațional). Pot explica forma, probabilitățile și limitele unei strategii, care acoperă până la trei ani. Punerea în aplicare efectivă ar putea arăta complet diferit. Și tot ce scrie cineva, inclusiv eu, care ar face predicții pentru un timp după trei ani (viziune), scrie pur și simplu basme.

Cu toate acestea, voi încerca să scriu un astfel de basm despre regiunea Pacificului într-un alt articol. Dar o voi marca ca pe o presupunere și, de asemenea, ca pe un scenariu posibil între scenarii infinite posibile.

Bine, am ajuns la finalul articolului. Voi încerca a-l rezuma și concluziona.

Întrebarea la care acest articol încearcă să răspundă se referă la perspectiva unui război mondial în curs de dezvoltare din criza din Ucraina. Văd o probabilitate de 90% ca războiul din Ucraina să nu evolueze într-un război mondial. Din păcate, 90% este încă departe de a fi sigur! Există încă posibilitatea ca Occidentul să încerce să împingă forțele proxy (Polonia, România, Germania?) în Ucraina pentru a crea un conflict ‘local’/continental mai mare, în timp ce americanii se concentrează pe Asia. Aici suntem la 5%. Și mai presus de asta, există o probabilitate de 5% ca Statele Unite să intervină direct (a se vedea momentul Odesa etc.), care cu siguranță ar evolua într-un război mondial instantaneu.

 • Pacea după ce armata ucraineană este învinsă (90%)
 • Escaladarea războiului dintre Rusia și proxy-urile europene în Ucraina/Europa (5%)
 • Intervenția americană à Al 3-lea Război Mondial (5%).

Aceasta este, desigur, încă prea mare. Vorbim despre rasa umană.

Într-adevăr, există doi factori determinanți majori care vor decide dacă va exista sau nu o escaladare:

Momentul ‘Odesa’ și momentul ‘Ucraina de Vest’.

Momentul Odesei:

 • Occidentul va încerca să facă tot ce poate pentru a evita să dea Odesa rușilor. Acest lucru este din considerente militare strategice. Dacă rușii o vor avea, vor avea un avantaj strategic și o pârghie asupra NATO. Dacă NATO o are, același lucru este valabil și pentru NATO împotriva Rusiei.
 • Momentul ‘Ucrainei occidentale’: Aici vorbim despre accesul terestru al Rusiei în Ungaria și, prin urmare, în Serbia. În esență, dacă Rusia o obține, NATO și UE se destramă. Istorie. Nu instantaneu, ci într-un număr rezonabil de ani.

Nu pot decât să vă las aici și să spun că atunci când unul dintre aceste momente este iminent, începeți să vă rugați oricui vă rugați.

Cu toate acestea, vreau să închei acest articol într-o notă pozitivă. Din moment ce eu sunt pozitiv. Totul depinde de deciziile oligarhilor din Statele Unite. Sunt dispuși să lase Ucraina sau nu atunci când sunt amenințați cu anihilarea globală? Aceștia nu sunt idioți. Sigur, ei vor să dețină putere asupra altora, dar în cazul unui război nuclear, ei și copiii lor nu vor avea nimic. Exact ca toți ceilalți.

Chiar dacă par să nu aibă nici o treaptă de marșarier și dublează întotdeauna, în acest caz particular presupun că ar face ceea ce trebuie și ar lăsa Ucraina. De ce mai există posibilitatea unei escaladări de 10%? Ei bine, Rusia (BRICS) este angajată în gestionarea escaladării pentru a oferi o cale sigură pentru americani de tranziție la un stat normal.

Și aici ajungem la faptul că nici măcar americanii și oligarhii lor nu pot controla totul. Este posibil ca un grup nebun de oameni, fie în America, fie în Europa, să poată face dintr-o dată ceva extrem de stupid atunci când simt că sfârșitul este aproape. Gândiți-vă la polonezi sau la apatrizii baltici sau la niște neoconservatori americani extrem de nebuni. Partea bună este că nu dau mai mult de o șansă de 10% la un lanț atât de idiot de evenimente.

Sursa: https://bmanalysis.substack.com/